Iggy Pop laat zich inspireren door roman van Michel Houellebecq

Rocklegende Iggy Pop brengt dit voorjaar zowaar een jazzalbum uit, dat geïnspireerd is op de roman La possiblité d'une île (Mogelijkheid van een eiland) van Michel Houellebecq uit 2005. Iggy Pop kondigt het nieuws aan via een video op zijn website.
Iggy Pop zegt dat hij moe was geworden van het luisteren naar “idioot tuig met gitaren” en de laatste tijd veel bezig was met Jelly Roll Morton-achtige jazz uit New Orleans en de periode Louis Armstrong. Het album gaat Préliminaires heten en vloeit rechtstreeks voort uit de songs die Iggy Pop schreef voor de Nederlandse documentaire Laatste woorden, van Erik Lieshout, Arno Hagers en Reinier van Brummelen. Die film bracht nauwlettend het productieproces van Houellebecqs eigen (naderhand geflopte) boekverfilming van La possibilité d'une île in kaart en was al te zien op de Nederlandse televisie (zie hier). De film komt op 17 maart uit op dvd.
Volgens Iggy Pop wordt Préliminaires “een kalm album, met jazzy boventonen”. Fans beweren dat Préliminaires “de Frank Sinatratouch” heeft, “met lage stemmen.” Iggy Pop zingt in 'Les Feuilles Mortes' zelfs in het Frans. “Ik heb het speciaal gemaakt voor Frankrijk en de Franssprekende mensen”, zo drukt Iggy ons op het hart. "Het wordt GEEN rockalbum, ik heb altijd van zachtere ballads gehouden", voegt hij er nog aan toe. Het album verschijnt in april of mei.
Ook de Franse presidentsvrouw en chanteuse Carla Bruni maakte op haar album Comme si de rien n'était in het nummer La possibilité d'une île gebruik van een tekst van Michel Houellebecq. Houellebecq zelf bracht ooit de cd Présence Humaine uit, waarin hij op muziek van Bertrand Burgalat een aantal van zijn uitgebeende gedichten ten gehore bracht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 04-03-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening