Booker Prizejury plant bomen

De juryleden van de Britse Booker Prize hebben gisteren een aantal jonge eikenbomen geplant, als symbolisch gebaar om de gevelde bomen te compenseren die gebruikt worden voor de ingezonden boeken voor de prijs. Onder leiding van voorzitter Michael Portillo werden op een veld in Epping Forest, nabij Essex, dertien jonge bomen geplant, zo meldt de BBC. Ze personifiëren de 'Booker Dozen', de 13 titels die elk jaar voor de prijs worden gelonglist. Ion Trewin, literair directeur van de Booker, verklaarde dat hij "zich geen betere manier kan inbeelden om iets terug te geven aan de natuur. Ik hoop dat dit een jaarlijks evenement wordt, en uiteindelijk leidt tot een Bookerbos of zelfs een Bookerwoud." En Laura Judson van The Woodland Trust, die de site beheert, voegt er aan toe dat het een uitstekende manier is om te illustreren hoe printmateriaal wordt gebruikt in de naam van literatuur. Vorig jaar werden meer dan 100 romans ingezonden voor de prijs, die naar Aravind Adiga ging voor The White Tiger. Dit jaar wordt de longlist aangekondigd in augustus, de winnaar in oktober.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening