Literaire tijdschriften na 1950 tentoongesteld in Gent

In het kader van de Literaire Lente wordt in Gent een project gewijd aan de literaire tijdschriften die na 1950 het licht zagen. Tot zondag 5 april is er een tentoonstelling in het Hotel D'Haene-Steenhuyse in de Veldstraat. Zo kun je er onder meer exemplaren van Baal, Blurb, Braak, Gard Sivik, Nul, De Tafelronde, Daele, Frontaal, Golfslag, Koebel, Komma, Lepel, Scherven en Totems bekijken. Op zaterdag 4 april om 11 uur geeft Yves T’Sjoen (UGent) een inleiding en vertelt Eddy Ousloos enkele anekdotes over de periode (jaren ’50, ’60 en ’70) waarin de meeste van deze tijdschriften ontstonden. De organiserende vzw Boekbeeld houdt overigens op zondag 19 april zijn negende Kunstboekenbeurs, op het Museumplein voor het Gentse Museum voor Schone Kunsten aan het Citadelpark.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening