Renate Dorrestein geeft nieuwe roman gratis weg aan lezers

De Nederlandse schrijfster Renate Dorrestein gaat morgen haar nieuwe roman Is er hoop’ in Amsterdam in primeur gratis uitdelen aan een aantal van haar trouwste lezers, zo meldt uitgeverij Contact. Daarmee krijgen die de voorrang op pers én boekhandel. Het boek is in Nederland pas verkrijgbaar vanaf 16 april.
Het idee voor de actie komt van Dorrestein zelf. De voorbije maand hadden vierduizend lezers zich via leesclubs en tijdschriften gemeld na een oproep. Via de website van Libelle kwamen meer dan 3.000 aanmeldingen binnen. Uiteindelijk werd geloot over wie in aanmerking kwam.
Renate Dorrestein zegt dat ze met de actie haar "trouwste lezers" wil belonen. "Trouwe lezers zijn een kostbaar bezit. Je kunt schrijven tot je een ons weegt, maar het zijn de lezers die verhalen en personages tot leven wekken door ze in hun hart te sluiten. Daar wil ik ze op deze manier graag een keer voor bedanken." Bovendien zegt ze dat de roman Is er hoop ontstaan is vanuit vragen die lezers haar het vaakst hebben gesteld. "Zonder die vragen zou het boek niet tot stand zijn gekomen. Zonder het zelf te beseffen, hebben talloze lezers er als het ware aan meegeschreven." Het gaat om een gegeven uit haar roman Zolang er leven is uit 2004 waarin een baby verdwijnt. Veel lezers vroegen zich af wat er nu precies mee gebeurd is en daarmee is Dorrestein aan de slag gegaan. Dorrestein is niet aan haar proefstuk toe qua mediatieke acties. Zo waren er de gratis postkaarten en de tv-spotjes bij Echt sexy (2007), terwijl in het boek Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor een advertentie prijkte voor een glijmiddel. Zie ook Boekblad.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening