Nieuw Schrijversportaal voor auteurs in spe

In Nederland wordt morgen een dienstverlenende website voor aankomende auteurs gelanceerd. Het Schrijversportaal gaat er prat op een “TomTom’ te zijn voor schrijvers in spe”, aldus directrice Kitty Bakker. Uiteenlopende en gerenommeerde auteurs als Renate Dorrestein, Jan Siebelink, Nicolien Mizee en Simone van der Vlugt hebben hun medewerking toegezegd en zullen hun kennis en ervaring delen met aspirant-schrijvers. In Nederland zouden er honderdduizenden mensen zijn die schrijfambities hebben, al zijn die vaak niet realistisch. De bedoeling is vooral om talentvolle auteurs naar een uitgeverij te dirigeren, die het best bij hun vaardigheden en behoeften aansluit. Het Schrijversportaal heeft een schrijverscoach in huis en wijst de auteurs desgevraagd op de pijnpunten en lacunes in hun teksten. Het project toont zich ook bereid een voorselectie te maken uit de ongevraagde hoge stapel manuscripten die de uitgeverijen nu toegezonden krijgen. Zo vormen ze een buffer voor de uitgeverijen. En zo nodig kun je je er ook laten bijstaan door een literair agent, onder meer bij het opstellen van een auteurscontract. De site is een initiatief van B for Books en is tot stand gekomen in samenwerking met de uitgeverswereld.

Intussen gaan ook drie succesvolle auteurs van literaire non-fictie in eigen beheer schrijflessen verzorgen, zo maakte uitgeverij Atlas vandaag bekend. Hoofddocent Judith Koelemeijer (foto) en gastdocenten Jan Brokken en Frank Westerman spelen daarmee in op diezelfde ambitie van steeds meer mensen om zelf een boek te schrijven. Koelemeijer, Brokken en Westerman, niet toevallig drie Atlas-auteurs, gaan een training aanbieden die is toegesneden op hun genre: "het waargebeurde, literair vertelde verhaal." De cursus start in oktober 2009 in Amsterdam en "is bedoeld voor talentvolle amateurs en professionals die graag een boek willen schrijven of op zoek zijn naar een nieuwe impuls voor hun (journalistieke) werk."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening