Elfhonderd meter lang gedicht siert Antwerpse voetgangerstunnel

In de Antwerpse Sint-Annatunnel wordt morgen een van de langste gedichten ter wereld onthuld. Het is van de hand van de Antwerpse stadsdichteres Joke van Leeuwen, die het elfhonderd meter vierenveertig meter lange gedicht schreef voor het sociaal-artistieke festival Blok-Bloc, dat op de Linkeroever plaatsvindt.
Het gedicht bestaat uit één lange strofe die van de linker- naar de rechteroever loopt en terug. Het kan in twee richtingen gelezen worden. De belettering van het gedicht is met kleefolie op de witte tegels van de voetgangerstunnel onder de Schelde bevestigd. Het blijft er hangen tot 31 mei. Morgen wordt het met een fanfare feestelijk ingehuldigd. "Het gedicht verbindt duidelijk beide oevers, zoals de tunnel dat ook doet", aldus de dichteres in het programmaboekje. Zie de berichtgeving bij deredactie.be en diverse kranten, zoals de Gazet van Antwerpen, waar het gedicht integraal te lezen staat.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 16-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening