Remco Campertexpo bij Demian in Antwerpen

Het Antwerpse antiquariaat Demian opent nu zaterdag een tentoonstelling die integraal gewijd is aan het oeuvre van Remco Campert. Onder de titel Jagen, leven, herinneren worden talloze Campertparafernalia getoond: boeken, tijdschriften, handschriften, foto's, tekeningen en andere bijzonderheden die zijn hele leven en literaire loopbaan evoceren. De tentoonstelling loopt tot 16 mei 2009. Om 15 uur wordt de expo ingeleid door Brechtje Louwaard.
Bij die gelegenheid verschijnt ook de bibliofiele editie Openingen met zes nieuwe gedichten van Campert, vergezeld van drie kleurenlithografieƫn van de kunstenaar Ijsbrant. De oplage bestaat uit 75 op de pers genummerde exemplaren, waarvan er 50 bestemd zijn voor de handel. De eerste twintig exemplaren van de handelseditie worden verrijkt met een extra litho die tijdens de boekpresentatie op 18 april 2009 onder begeleiding van Rudolf Broulim ter plaatse door Ysbrant en Remco Campert op de steen zal worden getekend. De prijs van Openingen bedraagt 300 euro. Het is al de vierde artistieke samenwerking tussen Campert en Ysbrant.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 17-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening