Bekroond theaterlied neemt Heleen van Royens pikanterieën op de korrel

Consternatie bij de uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste Nederlandse theaterlied. Winnares en cabaretière Dorine Wiersma nam in haar hekelliedje 'Stoute Heleen' genadeloos schrijfster Heleen van Royen op de slof. Juryvoorzitter Nico Knapper moest toegeven dat het nummer "weinig eeuwigheidswaarde" had, maar het werd wel als "scherp, grappig en exact" betiteld. In het lied Stoute Heleen krijgt het pikante imago van de schrijfster, die ook al voor Playboy poseerde, flinke vegen uit de pan. Wiersma bezingt de sekservaringen van Van Royen: ‘Met een been in d’r nek/ en een pik in d’r bek/ Komt er eentje weer klaar/ spuit het zaad in d’r haar/ In d’r neus in d’r oor/ en van achter naar voor/ En d’r man vindt het goed/ wat ze allemaal doet/ want dan hoeft die d’r zelf/ niet zo vaak overheen.’
De Nederlandse cultuurminister Plasterk liet via zijn directeur-generaal weten dat het lied ‘tegendraads’ en ‘in de geest van Annie M.G. Schmidt’ is, zo meldt de Volkskrant. De winnares ontving een bronzen beeld en een som van 3.500 euro. Zie ook deredactie.be. Van Royen voltooide zojuist het manuscript van haar nieuwe boek De mannentester.
Dorine Wiersma brengt het anti-Van Royenlied bij De wereld draait door:
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening