Mogelijk toch artistiek poëzieproject in Watou

Er zou dan toch een nieuwsoortige editie komen van de Poëziezomer in Watou bij Poperinge, zo meldt deredactie.be. Vorig jaar had organisator en bezieler Gwy Mandelinck aangekondigd dat het evenement zou verdwijnen, nadat hij naar Brugge verhuisde en daar een nieuw project mee op de rails zette, Poëzie in dubbeltijd. Er was eerst ook geen aflossing van de wacht gevonden.
Nu willen een aantal poëzieliefhebbers rond Jan Moeyaert, de intendant van het kunstenproject Beaufort, een nieuw gelijkaardig project op poten zetten, waarvoor ze geld van de stad Poperinge zouden krijgen. Ze zullen dat wellicht moeten doen onder een andere naam, want de naam "poëziezomer" is geregistreerd, zo dreigen de advocaten.
Volgens de redactie.be heeft de horeca in Watou al positief gereageerd op de plannen. Vorig jaar kreeg de Poëziezomer in Watou 15.000 bezoekers over de vloer.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 24-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening