Laatste non-fictieboek van J.G. Ballard teruggetrokken

Een non-fictieboek van de vorige week overleden Britse auteur J.G. Ballard, dat gepland was om binnenkort te verschijnen, wordt door uitgever Harper Collins teruggetrokken, zo meldt The Guardian. Het gaat om Conversations with my Physician - ondertitel The Meaning, If Any, of Life, een boek waarin Ballard gesprekken voerde met zijn dokter. Het kon door Ballard vanwege zijn voortschrijdende ziekte niet meer afgewerkt worden. "Het contract was in kannen en kruiken, maar Jim was de voorbije winter te ziek", zegt uitgever Clare Reihill. "Hij had een prachtig, gedetailleerd voorstel geschreven, hij wist wat hij zou doen, maar helaas werd hij zo ziek dat hij het niet meer kon uitwerken." Daarmee blijft Ballards autobiografie Miracles of Life (2008) uiteindelijk zijn laatste boek. De uitgeefster zegt wel dat het misschien nog te vroeg is om uitspraken te doen over het feit of er nog onafgewerkte verhalen of manuscripten van Ballard zullen opduiken. Reihill zegt wel dat Ballard erg meticuleus was: ze gaat er dus van uit dat Ballard zijn literaire nalatenschap tot in de puntjes had voorbereid. Intussen blijven de obituaries en rouwbetuigingen maar binnenstromen, zie The New York Times en Granta.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 25-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening