'Dag van de Brief' laat literaire epistolaire kunst herleven

Op zaterdag 16 mei organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg een Dag van de Brief. Met vijf sprekers van naam wordt gepoogd de epistolaire kunst weer te laten herleven. "In dit jachtige e-mailtijdperk nodigen wij u uit stil te staan bij de cultuur van de brief", zo luidt het op de invitatie. Tot de sprekers behoren Anton Korteweg, die het zal hebben over de 15.000 brieven in het Letterkundig Museum te Den Haag en Elsbeth Etty over de brief als bron bij wetenschappelijk onderzoek. Verder heeft Jeroen Brouwers het over zijn eigen én andermans epistolaire gaven. Frank Okker spreekt over de Indische brieven van Willem Walraven en Willem Otterspeer over (boze) brieven van W.F. Hermans. Het gebeuren vindt plaats in De Groote Sociëteit te Maastricht. Inschrijven is wenselijk voor 8 mei.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening