Eerste nummer van 'fusietijdschrift' nY verschijnt op 7 mei

Volgende week verschijnt het eerste nummer van nY, de hier eerder aangekondigde fusie van de literaire tijdschriften Yang en Freespace Nieuwzuid. De ondertitel 'Tijdschrift voor literatuur, kritiek en amusement' verwijst sterk naar het uitgesproken postmodernistische Freespace Nieuwzuid. nY, dat 160 pagina' telt en verschijnt in een oplage van 650 exemplaren, kondigt een sterke interactie aan met de website van het blad, waarop extra's en vertalingen zullen te lezen zijn. Ook zal men zich bezinnen over de hedendaagse rol van het literaire tijdschrift. "De makers geloven onverkort en meer dan ooit in de noodzaak van literaire tijdschriften als gangmakers en kritische instrumenten voor de hedendaagse (literaire) cultuur", zo luidt het. Verder zal intensief het culturele, artistieke en maatschappelijke debat worden gevolgd.
In elke aflevering treedt een ander beeldend kunstenaar aan en vanaf het tweede nummer in juli krijgt een jonge schrijver carte blanche in de rubriek 'De gast'. In het eerste nummer prijken teksten over Spinoza, Ren√© Girard, Barack Obama, Kristien Hemmerechts en over de po√ęziebundel Hotel New Flandres, castratiedreigingen en mosselen.
De kernredactie bestaat uit Piet Joostens, Bram Ieven, Johan Sonnenschein en Matthijs De Ridder. Ook Jeroen Theunissen en Erik Spinoy zijn nauw betrokken. In de adviesraad zetelt onder meer Marc Reugebrink en Dirk van Bastelaere.
nY zal 7 euro kosten. Het eerste nummer wordt op 7 mei voorgesteld in de Gentse Vooruit.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening