Twee postume boeken van Michael Crichton op komst

Binnenkort verschijnen er postuum twee romans van de in november vorig jaar overleden Amerikaanse succesauteur Michael Crichton (66), schrijver van onder meer Jurassic Park en The Andromeda Strain, zo meldt BBC. De eerste roman, Pirate Latitudes, is volledig afgewerkt en is gesitueerd in het 17de eeuwse Jamaica. Het volgens de uitgever "diepgaand geresearchte boek" zal in november verschijnen. De tweede, nog titelloze roman, een technologische thriller, heeft Crichton slechts tot een derde afgewerkt, maar er zal een co-auteur uit de thrillerbranche worden gezocht om er een vervolg en eind aan te breien. Crichton heeft immers indicaties achtergelaten van hoe de roman kan evolueren. Het boek zou pas in 2010 verschijnen.
Uitgever Harper Collins zegt dat de romans geput zijn uit een batterij aan electronische bestanden die zich op de computer van Crichton bevonden en door zijn assistent werden onderzocht. In de New York Times verzekert de uitgever dat het niet de bedoeling is om meer onafgewerkte boeken van Crichton of door ghostwriters geschreven romans onder zijn naam op de markt te gooien. Van Crichtons boeken, waaronder ook Congo en Disclosure, gingen wereldwijd 150 miljoen exemplaren over de toonbank. Hij was ook de scenarist van de langlopende Amerikaanse ziekenhuisserie ER, die eerder deze maand na 15 jaar tot een einde kwam.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening