Stephen King werkt knoert van een boek na 25 jaar af

De wereldvermaarde thrillerauteur Stephen King heeft de laatste hand gelegd aan Under the Dome, een boek waar de schrijver ruim 25 jaar geleden aan begonnen was, zo meldt The Guardian. Het boek verschijnt in november en telt 1.120 pagina's. Destijds groeide het project hem boven het hoofd, zo vertelde hij vorig jaar nog: "Ik heb er toen van afgezien, maar het idee bleef door mijn hoofd spoken. Nu en dan zei het 'schrijf me', en uiteindelijk heb ik dat gedaan."
Het boek speelt zich af in het stadje Chester's Mills in Maine, waar de bewoners op "een volkomen normale, mooie dag" moeten vaststellen dat ze door een onzichtbare kracht van de buitenwereld zijn afgesneden. Meer dan honderd personages figureren in het boek waaronder een Golfveteraan, een snode politicus en diens zoon, die "een verschrikkelijk geheim bewaart". De omvang van Under the Dome lijkt te refereren aan die van succesromans als The Stand en It (Het).
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening