Leon De Winter komt met thriller over moordenaar van Theo van Gogh

De Nederlandse schrijver en publicist Leon de Winter komt in juni met een thriller waarin moslimextremisten de vrijlating eisen van Mohammed Bouyeri, de moordenaar van regisseur Theo van Gogh op 2 november 2004. De roman zal VSV heten, verschijnt in juni en heeft 'een scherpe politieke component', zo meldt uitgeverij De Bezige Bij.
De Winter vertelt het verhaal van Max Kohn, een zware crimineel met een slopende hartziekte, die op een dag in een ziekenhuisbed ontwaakt met het donorhart van een priester. Vervolgens zweert hij zijn verleden af en besluit het werk van de priester voort te zetten.
Kohn ruikt zijn kans wanneer een groepje jonge geradicaliseerde Marokkanen de basisschool VSV in Amsterdam-Zuid binnendringt. De moslimfundamentalisten eisen dat Mohammed B. wordt vrijgelaten. Kohn probeert de zestig kinderen en acht onderwijzeressen te bevrijden, om zodoende in het reine te komen met zijn verleden. De echte Mohammed Bouyeri heeft levenslang gekregen voor de moord op Van Gogh.
De Winter, die ook bekend staat voor zijn felle, in talloze columns beleden pro-Israƫlhouding, gaat de laatste tijd ook in zijn romans de heikele thema's niet uit de weg. In Het recht op terugkeer beschreef hij een Israƫl dat in 2024 gekrompen is tot een strookje stadsstaat. Het nieuws over VSV staat te lezen in de Volkskrant en bij Elsevier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening