Amsterdam krijgt in 2012 Annie M.G. Schmidthuis

De Nederlandse kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt (1911-1995) krijgt een eigen interactief cultuurhuis in Amsterdam, dat in 2012 zijn deuren opent. Het hoogtechnologische museum van de geestelijke moeder van Pluk van de Petteflet, Jip en Janneke en Floddertje wordt ondergebracht in drie silo's op het Zeeburgereiland, die een complete metamorfose ondergaan. De gemeente had een prijsvraag uitgeschreven over de bestemming van de silo's van een voormalige rioolwaterzuiveringsinstallatie. Het voorstel van architecten Arons en Gelauff om er het Annie M.G. Schmidthuis in onder te brengen, kwam als winnaar uit de bus.
In het cultuurhuis komt naast een museum en een vaste Annie M.G. Schmidttentoonstelling ook een restaurant, een theaterzaal, een mediacentrum, een workshopcentrum en een bioscoop, terwijl op het dak een speeltuin is voorzien. Kinderen zullen alles mogen aanraken, terwijl ouders en grootouders hoorspelen van Schmidt kunnen beluisteren. De deuren van het Annie M.G. Schmidthuis zullen zeven dagen per week, het hele jaar door, openstaan voor bezoekers en buurtbewoners. De kosten van het project zijn begroot op 12 miljoen euro. De Stichting Annie M.G. Schmidthuis heeft al ruim tien jaar geijverd voor een huis ter ere van de nog steeds razend populaire kinderboekenschrijfster. Zie meer info bij Arons en Gelauffarchitecten en bij de Volkskrant.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 09-04-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening