Meulenhoff neemt literair tijdschrift 'Lava' onder dak

De Nederlandse uitgeverij J.M. Meulenhoff gaat vanaf heden de distributie verzorgen van het literaire tijdschrift Lava. Het magazine, met als bezieler Xavier van Leeuwe, reikt jaarlijks de literaire prijs voor het beste kortverhaal uit en heeft daarmee een grotere bekendheid opgebouwd. Volgens uitgever Peter Claessens van J.M. Meulenhoff vertegenwoordigt Lava "het soort elan dat perfect bij Meulenhoff aansluit. Wij binden op dit moment steeds meer jong talent aan onze uitgeverij en dit partnership met Lava, dat midden in die doelgroep staat, is een logische stap in ons uitgeefbeleid", zo zegt hij in Boekblad.
Op 30 mei verschijnt een Zuid-Amerikaspecial van Lava en die wordt voorgesteld tijdens een avond in het Amsterdamse filmtheater Rialto. Het tijdschrift heeft bijdragen van Roberto Bolaño en Mario Vargas Llosa, en van jong Peruaans schrijftalent als Santiago Roncagliolo, Rosanna Díaz en Sergio Galarza. Lava brengt ook een Peruaanse graphic novel over de gewelddadige periode onder het Lichtend Pad. Het tijdschrift wordt ingeleid door Volkskrant-correspondent Cees Zoon.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening