Nieuwe site breekt lans voor het 'kwetsbare' kortverhaal

De Nederlandse schrijver Ton Rozeman heeft een site in het leven geroepen die de aandacht voor het kortverhaal wil aanwakkeren. ShortStory.nu houdt nauwlettend in de gaten welke kortverhalenbundels er verschijnen, brengt recensies en laat ook de schrijvers en vertalers van dit “mooie, maar kwetsbare genre” aan het woord. Rozeman hoopt dat het kortverhaal zo een groter publiek kan bereiken. Ook is er een blog met (internationaal) nieuws over kortverhalen en bijvoorbeeld de literaire prijzen die eraan gewijd zijn, plus podcasts en een agenda met prijsuitreikingen en festivals. "Voor zover er een filosofie achter mijn site zit, is het dat als alle 1 miljoen amateur-schrijvers van korte verhalen zelf korte verhalen gaan lezen, het korte verhaal een mooie toekomst tegemoet kan zien", zo vertelt Rozeman aan De papieren man. Rozeman schreef zelf twee verhalenbundels en een novelle, waaronder de goed onthaalde bundel Misschien maar beter ook (2004), die de longlist haalde van de Libris en de AKO Literatuurprijs.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 12-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening