Evangelische Omroep heeft moeite met 'Godverdomse dagen'

De Nederlandse Evangelische Omroep (EO) heeft het lastig met de titel van het maandag met de Libris Literatuurprijs bekroonde boek van Dimitri Verhulst. De presentatoren nemen de woorden Godverdomse dagen op een godverdomse bol liever niet in de mond, zo meldt Broadcast Magazine.
Een woordvoerder van de EO zegt dat de presentatoren op een redactievergadering hebben laten weten dat ze het 'niet prettig' vinden om de titel van het boek uit te spreken. "Ik denk dat onze radio- en televisiepresentatoren allerlei creatieve dingen zullen bedenken, om op die manier te vermijden dat ze de titel van het boek onomwonden moeten uitspreken voor microfoon en camera", zo zegt de woordvoerder. "We zijn ons ervan bewust dat zo'n naam zeer gevoelig ligt bij onze achterban. Niettemin zullen we zo ontspannen en zo correct mogelijk met dit probleem omgaan. Het boek helemaal niet noemen is natuurlijk onmogelijk."
Enige maanden geleden bleek ook al dat sommige Nederlandse streng protestantse boekhandelaren het benauwd hebben met de vloek in de titel en werd het boek geweerd of onder de toonbank verkocht, zie dit bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening