Orthodoxe protestanten 'gekwetst' door Calvijngedicht van Ramsey Nasr

Een ’psalm’ die de Nederlandse Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr op 7 mei heeft voorgedragen bij een Calvijntentoonstelling is in slechte aarde gevallen bij orthodoxe protestanten, zo meldt de krant Trouw. Nasr was uitgenodigd als feestredenaar bij de 500ste verjaardag van Calvijn in Dordrecht.
Na afloop noemde Bert Staat, een raadslid voor de Dordtse Christen Unie - Staatkundig Gereformeerde Partij (CU - SGP)-fractie, Nasrs gedicht pijnlijk. "Calvijn stond zo dichtbij God, Nasr zo veraf" zei hij. "Ik voelde me erdoor gekwetst." Staat benaderde de Dichter des Vaderlands na afloop over zijn gedicht. "Ik heb hem verteld dat eeuwig leven bij God te verkrijgen is. En ik heb hem verteld dat hij eenmaal verantwoording voor dit gedicht zal moeten afleggen bij God.”
Staat zegt dat als koningin Beatrix niet aanwezig was geweest in de Grote Kerk van Dordrecht hij tijdens Nasrs voordracht wellicht de Kerk was uitgelopen.
Nogal wat getuigen van het voorval noemden zich "geschokt" over de manier waarop "de dichter na afloop de les werd gelezen door het bevindelijke deel van de aanwezige gereformeerden." De SGP-jongerenafdeling van Dordrecht wil het hier echter niet bij laten: "Ramsey Nasr mag dan de Dichter des Vaderlands zijn, maar God opvoeren als ’hoopvol monster’ en als boerenknecht, dat is echt kwetsend, ook voor de koningin." Zie ook het gedicht hier.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening