Booker Prizewinnaar Ben Okri drie dagen te gast in Vlaanderen

De Brits-Nigeriaanse auteur en Booker Prizewinnaar Ben Okri verblijft vanaf vandaag drie dagen in Vlaanderen en geeft er een aantal lezingen. Vanavond wordt hij in Passa Porta geïnterviewd door Brigid Grauman. Vrijdagavond is hij te gast bij Behoud de Begeerte en voelt Hans Bouman hem aan de tand in de Antwerpse bibliotheek Permeke. Op 17 mei is hij de centrale gast tijdens het literair-muzikale programma Utopia - de kunst om de wereld te verbeteren, dat plaatsvindt in het Antwerpse Zuiderpershuis. Okri krijgt er een 'eredoctoraat in de utopia', uitgereikt door de denkbeeldige Universiteit van het Algemeen Belang. Okri is in Vlaanderen op uitnodiging van Het Beschrijf en Behoud de Begeerte.
Ben Okri werd geboren in Nigeria, woonde de eerste zeven jaar van zijn leven in Londen, maakte de Nigeriaanse burgeroorlog mee in het getto van Lagos en verhuisde op 19-jarige leeftijd weer naar Engeland. Hij brak door met de Booker Prize winnende roman The Famished Road (1991). Ook Okri's latere werk, waaronder Astonishing the Gods (1995) en In Arcadia (2002) is sterk magisch realistisch getint. Recent verscheen Tales of freedom (2009).
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening