Nieuwe uitgeverij Luster brengt actuele non-fictie

In Antwerpen is gisteren alweer een nieuwe Vlaamse uitgeverij van start gegaan. Uitgeverij Luster zal zich hoofdzakelijk toeleggen op non-fictie en start met de twaalfdelige boekenreeks 'De essentie'. De reeks bevat teksten van onder meer Walter Zinzen (foto), Ivo Belet, Peter Tom Jones, Kris Deschouwer, Ludo Abicht en Lucas Catherine. Zij leggen op amper 50 pagina's een actueel thema uit, zoals Brussel-Halle-Vilvoorde, Congo of de Midden-Oostenproblematiek. De boekjes kosten 5,95 euro per stuk. "Ik vroeg me af of er geen ruimte zou bestaan voor boekjes die zich beperken tot de kern van de zaak. (...) Dan heb je minder leestijd nodig en bovendien kost het minder, want het vereist minder papier, minder schrijftijd, minder transportkosten en minder schapruimte", zegt oprichter Mark Verhagen in De Morgen. Verhagen ontwikkelde eerder het concept van de succesvolle Bongobons en zette Weekendesk op poten. Na uitgeverij Vrijdag, Lampedaire en No Monkey Books is het al de vierde nieuwe Vlaamse uitgeverij die zich op de markt waagt.
Voor het najaar heeft Verhagen ook andere non-fictie projecten in de pijplijn, waaronder een boek dat hij zelf schrijft, met de werktitel The Beautiful Business, "over de kracht van de esthetiek in het verleiden van klanten."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening