Toneelmanuscript Claus raakt niet geveild

Het handgeschreven toneelmanuscript van Tand om tand van Hugo Claus raakte gisteren tijdens een veiling bij het Antwerpse veilinghuis Bernaerts in Antwerpen niet afgehamerd, zo meldt De Morgen. Aanvankelijk werd het stuk op 3.000 à 4.000 euro geschat, maar het werd uiteindelijk ingehouden. De biedingen benaderden de prijs niet, zo heeft het veilinghuis gemeld. Bernaerts heeft geen verklaring voor de mislukte verkoop.
Het manuscript van 81 pagina's was afkomstig uit een privécollectie. Claus schreef het stuk in opdracht van de Antwerpse KNS. Daar werd het nooit opgevoerd. Het ging in 1970 wel in première in de Brusselse KVS.
Komende zaterdag volgt nog de veiling van het geïllustreerde manuscript van de meer dan 50 jaar ongepubliceerd gebleven bundel Herbarium (1949) van Claus bij De Vuyst in Lokeren, zie hier. In maart gingen daar ook al twee toneelmanuscripten van Claus onder de hamer en was de opbrengst lager dan verwacht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening