Britse dichteres Ruth Padel benoemd tot Oxford Professor of Poetry

De Britse dichteres Ruth Padel (°1946) is benoemd tot Oxford University Professor of Poetry, nadat de verkiezing in controversieel vaarwater raakte door de anonieme verdachtmakingscampagne tegen de Caraïbische Nobelprijswinnaar Derek Walcott, zo meldt BBC News. Hij was de gedoodverfde kandidaat, maar trok zich na de aantijgingen over ongewenst seksueel gedrag tegenover een studente in 1985 vorige week terug (zie hier). Daardoor waren er nog maar twee kandidaten over.
Padel, great-great-granddaughter van Charles Darwin, kreeg 297 stemmen voor de prestigieuze functie, die na deze van Poet Laureate als het meest invloedrijke poëzieambt van Groot-Brittannië wordt beschouwd. Ze is de eerste vrouw die het in 1708 opgerichte professoraat opneemt, dat eerder werd vervuld door onder meer Seamus Heaney, W.H. Auden en Matthew Arnold. Ze volgt Christopher Ricks op die vijf jaar als Poetry Professor fungeerde. Haar tegenkandidaat, de Indische dichter Arvind Mehrotra, kreeg 129 stemmen. Zie ook The Guardian. En het profiel van Padel.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening