Walter Van den Broeck verlaat uitgeverij De Bezige Bij voor Meulenhoff/Manteau

De Vlaamse auteur en toneelschrijver Walter van den Broeck verlaat uitgeverij De Bezige Bij en gaat zijn nieuwe roman Terug naar Walden in september publiceren bij Meulenhoff/Manteau. Terwijl onlangs nog David van Reybrouck van Meulenhoff/Manteau overstapte naar De Bezige Bij, maakt Walter van den Broeck, één van Vlaanderens belangrijkste schrijvers, daarmee dus de omgekeerde beweging. Van den Broeck, wiens bekendste roman Brief aan Boudewijn (1980) is, keert daarmee terug naar de uitgeverij waar hij in 1968?zijn schrijverscarrière begonnen is. In 1986 ging hij weg bij het toenmalige Manteau.
Ook zijn titels uit de backlist van het Bezige Bijfonds gaan mee naar Meulenhoff/Manteau. Voor Walter van den Broeck is de overstap naar Meulenhoff/Manteau een logische keuze, luidt het. "Ik heb altijd gevonden dat Vlaamse auteurs in Vlaanderen hoorden uit te geven, al moet je dat niet in nationalistische zin zien.?Nu Manteau met Meulenhoff/Manteau weer een volwaardige uitgeverij is, stond niets mijn terugkeer naar het oude huis dus nog in de weg", stelt van den Broeck. Uitgever Harold Polis noemt de komst van Van den Broeck "een magische ervaring."
In zijn nieuwe roman Terug naar Walden komt Van den Broeck met “het verhaal van een ongenaakbare geldwolf die zich wreekt op de wereld door banken te doen vallen als dominostenen. Tot hij zelf aan het wankelen wordt gebracht en alles in de steek laat.” Zijn recentste, bij De Bezige Bij, verschenen boek, de bibliothriller De veilingmeester, kreeg een nominatie voor de AKO-literatuurprijs. Bij uitgeverij Vrijdag kwamen onlangs ook nog eenmalig vier theaterteksten van Van den Broeck uit. Zie ook het bericht in Knack.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 19-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening