Première van Hugo Clausfilm op Poetry International

Op het Rotterdamse poëziefestival Poetry International vindt op 16 juni de première plaats van een film over Hugo Claus, zo meldt deredactie.be. Wreed Geluk. Claus, Vlaanderen & De Liefde is volgens de organisatoren een ode aan de Vlaamse dichter en schrijver, die dit jaar tachtig zou zijn geworden. In de film maakt regisseur John Albert Jansen een doorlichting van "de veelkantige persoonlijkheid" van Claus aan de hand van zijn gedichten en gesprekken met onder meer Fred Bervoets, Jan Decleir en Roger Raveel. "De film gaat niet over de prozaschrijver, de toneelschrijver, de filmer of de publieke figuur. Het gaat alleen over de poëzie. Ik vind van al zijn werk zijn poëzie verreweg het sterkst. Daarin geeft hij zichzelf het meest bloot, kom je het dichtst bij zijn ziel." Met het telkens voorstellen van een film over een gezien internationaal dichter wil Poetry International een nieuwe traditie in het leven roepen.
Poetry International gaat door van 13 tot en met 19 juni en is toe aan zijn veertigste editie. Optredende dichters zijn Gert Vlok Nel (Zuid-Afrika), Jacques Roubaud (Frankrijk), Bei Dao (China), Gerrit Kouwenaar (Nederland), Matthew Sweeney (Ierland) en Valzhyna Mort (Wit-Rusland/VS).
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 20-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening