Nieuw kunstenfestival voor Watou komt dan toch van de grond

In het Vlaamse grensdorpje Watou komt deze zomer dan toch een nieuw kunstenfestival, dat de naam Watou 2009 - Verzamelde Verhalen nr 1 krijgt en op 4 juli van start gaat. Poëzie wordt iets meer op de achtergrond geplaatst, maar blijft wel een zeer belangrijke rol spelen, zo meldt onder meer deredactie.be. Organisatoren zijn vzw Ku(n)st, de provincie West-Vlaanderen en de stad Poperinge, intendant wordt Jan Moeyaert. "We blijven poëzie en beeldende kunsten combineren, maar ook theater, architectuur, vormgeving en zelfs erfgoed komen aan bod", aldus Moeyaert, die assistentie en organisatorische hulp krijgt van het secretariaat van Beaufort, de kunsttriënnale aan de Belgische kust. Het budget bedraagt nu 350.000 euro.
Er wordt gewerkt met vijf curatoren: Joost Declercq, Hans Martens, Angelique Campens, Willy Tibergien en Peter Verhelst. Zo werkt Verhelst voor het totaalconcept Licht in het Blauwhuys samen met de steenkapper Maud Bekaert, de kalligraaf Brody Neuenschwander en de kunstenaars Jan Op de Beeck en Johan Tahon. Het nieuwe festival in Watou neemt de plaats in van de Poëziezomer, die 28 keer plaatsvond onder bezieling van Gwij Mandelinck, die een nieuw project in Brugge mee op poten zette. Watou loopt tot 6 september. Zie ook ons eerder bericht.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening