Schrijver Frank McCourt lijdt aan kanker

De Iers-Ameri­kaanse auteur Frank McCourt (°1930) vecht tegen kanker, zo meldt de Britse krant The Guardian. McCourt, schrijver van het met de Pulitzerprize bekroonde Angela’s Ashes, lijdt aan een vorm van huidkanker en onderging een behandeling in het ziekenhuis. Nu is hij thuis aan het herstellen, al krijgt hij wel nog chemotherapie. “Mijn broer heeft erger overleefd dan dit”, liet zijn broer Malachy McCourt nog weten, die zei dat zijn gezondheidstoestand "vrij goed" was. Angela's Ashes handelt over een bar armoedige jeugd in New York en Ierland. Verder schreef McCourt ook 'Tis, in Nederlandse vertaling verschenen als De nieuwe wereld en Teacher Man, vertaald als Meester! In 2007 waagde hij zich aan het kinderboek Angela and the Baby Jesus.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 22-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening