Dimitri Verhulst kan voor tweede maal de Inktaap winnen

De roman Godverdomse dagen op een godverdomse bol van Dimitri Verhulst is genomineerd voor De Inktaap 2010, de literatuurprijs die jongeren van het Nederlandse taalgebied uitreiken en elk jaar wordt betwist tussen de laureaten van de drie grote literaire prijzen in de Lage Landen. De twee andere nominaties zijn voor Doeschka Meijsing met Over de liefde, de winnares van de AKO-literatuurprijs en Robert Vuijsje met Alleen maar nette mensen, die de Gouden Uil opstreek. Ongeveer 2.000 scholieren uit Vlaanderen, Nederland en Suriname kiezen de winnaar van De Inktaap. Op 8 maart 2010 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de slotdag in Rotterdam. In 2008 won Verhulst de prijs al eens met De helaasheid der dingen. Dit jaar ging de onderscheiding naar Het schervengericht van A.F.Th. van der Heijden.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 25-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening