Boekhandel Selexyz schendt (even) embargo op nieuwe roman Carlos Ruiz Zafón

Bij de Nederlandse boekhandels is grote beroering ontstaan over de kortstondige schending van het verkoopembargo op Het spel van de engel, de nieuwe roman van Carlos Ruiz Zafón, zo meldt Boekblad. Die roman, uitgegeven door Signatuur, mag overal niet voor 28 mei vanaf één minuut over middernacht worden verkocht. Drie boekhandels van de keten Selexyz verkochten het boek toch al. Nadat de zaak aan het licht kwam, stuurde Selexyx naar de betrokken boekhandels een bericht, waarna het boek vlug uit de rekken werd gehaald. Selexyz wijt de verkoop aan onduidelijke communicatie. "Na overleg met Signatuur hebben we de boeken inderdaad weer uit de verkoop gehaald, in verband met de gecommuniceerde verschijningsdatum. Deze datum is onder andere gecommuniceerd op de pakbon, en die wordt bij ons vaak niet gelezen. In de winkels waar de boeken al waren uitgeleverd, hebben we ze uit de verkoop gehaald." Met deze uitleg nemen onafhankelijke boekhandels in Nederland geen genoegen. Peter van Blanken, eigenaar van boekhandel Van der Meer reageert: "Selexyz heeft willens en wetens het embargo geschonden. De enige correcte reactie hierop is handelen volgens art. 17 en 18 van de wet op de vaste boekenprijs en de overtreders een flinke boete laten betalen."
Het spel van de engel ’s wordt morgen gelanceerd in theater Diligentia in Den Haag. Tijdens ‘An evening with Carlos Ruiz Zafón’ zal de Spaanse schrijver worden geïnterviewd door radio 1-verslaggever Jeroen Wielaert. De eerste druk van Het spel van de engel bedraagt 225.000 exemplaren. Ironisch genoeg loopt op de site van uitgeverij Signatuur een aftelklok.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 26-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening