P.C. Hooftprijswinnaar Hans Verhagen: 'Dit is geen klein lullig prijsje'

Donderdag jl. mocht de Nederlandse dichter Hans Verhagen (70) in het Letterkundig Museum de P.C. Hooftprijs 2009 in ontvangst nemen (zie ons eerder bericht). De P.C. Hooftprijs is 60.000 euro waard en geldt als een van de belangrijkste literatuurprijzen van het Nederlandse taalgebied. De oeuvreprijs wordt afwisselend toegekend voor proza, essayistiek en poëzie en was dit jaar bestemd voor een dichter. Volgens de jury schreef Hans Verhagen "zowel tijdens de jaren zestig als in de 21ste eeuw verbluffend goede poëzie.” Hij werd ook geprezen “vanwege zijn humor, zijn engagement, zijn poëtische durf en eigenzinnigheid.” Vrijdag dook dit YouTubefilmpje op met een hilarisch verslag over de uitreiking en Verhagens reactie op het feestgedruis. Let ook op hoe de buste van P.C. Hooft een plaats krijgt in de rugzak. (gezien via De Contrabas):
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 31-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening