Twee Vlamingen maken kans op Gouden Strop

Er zijn twee Vlamingen bij de vijf genomineerden voor de Gouden Strop, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek. Luc Deflo (foto) maakt kans met Lust, Bavo Dhooge met Stiletto Libretto. De Nederlandse genomineerden zijn Gauke Andriesse (Stilzwijgen), Marion Pauw (Daglicht) en Judith Visser (Stuk). Voor ieder van hen is het de eerste Gouden Stropnominatie.
De jury las ditmaal 81 misdaadromans. De prijs (10.000 euro en een sculptuur) wordt op 2 juni uitgereikt in Amsterdam tijdens de Avond van het Spannende Boek in de Melkweg in Amsterdam. Dan wordt bekend wie de opvolger wordt van Charles den Tex die vorig jaar won met Cel. Luc Deflo ontving vorig jaar al de Hercule Poirotprijs, zij het voor Pitbull.
FNV-voorzitter Agnes Jongerius voert de vakjury aan, die verder bestaat uit Erik Brus (redacteur Passionate Magazine, recensent), J├╝rgen Joosten (recensent), Gijs Korevaar (recensent) en Robin Troost (accountmanager The Read Shop). De Gouden Strop is een initiatief van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs. Zie ook deredactie.be
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 07-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening