Cormac McCarthy ontvangt de PEN/Saul Bellow Award

De Amerikaanse auteur Cormac McCarthy heeft de PEN/Saul Bellow Award gekregen voor zijn carrière "op het hoogste niveau" in de Amerikaanse literatuur, zo meldt The Guardian.
McCarthy, auteur van The Road en All the Pretty Horses, krijgt voor deze 'lifetime achievement award' 25.000 dollar. De overleden Bellow, naamgever van de prijs, was een fervent liefhebber van het werk van McCarthy.
De tweejaarlijkse PEN-prijs ging in 2007 voor het eerst naar Philip Roth. Hij zat in het panel dat McCarthy dit jaar als laureaat aanduidde. De notoire kluizenaar McCarthy ontving voor zijn boeken ook al een Pulitzer Prize (voor The Road) en een National Book Award voor All the Pretty Horses, het boek waarmee hij in 1992 voor het eerst bestsellerstatus verkreeg.
Vorige week schonk de PEN ook E.L. Doctorow, auteur van The Book of Daniel en Ragtime, een hoge onderscheiding: de PEN/Borders literary service award, die eerder al aan Gore Vidal en Toni Morrison werd geschonken.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 08-05-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening