Twee universiteitsstudenten lanceren 'Twitterature'

Het korte boodschappen-netwerk Twitter blijft maar aan populariteit winnen en steeds vaker gaan ook literaire zielen ermee aan de slag. De New Yorkse afdeling van uitgeverij Penguin heeft een boek in voorbereiding waarin de klassiekers van de wereldliteratuur door de Twitter-mangel zullen worden gehaald. Twitterature, luidt de woordspelige titel van de bundel. De auteurs ondernemen er een poging in om werk van Dante, Shakespeare, Stendhal, Joyce en zelfs J.K. Rowling te vatten in maximum 20 tweets, 20 zinnetjes van hooguit 140 lettertekens.
Twitterature is het geesteskind van twee negentienjarige eerstejaarsstudenten van de Universiteit van Chicago. Emmett Rensin en Alex Aciman zijn van oordeel dat Twitter de korte attention-span van de hedendaagse generatie het best karakteriseert. “We doen een poging om de twee pijlers van onze generatie samen te brengen”, zeggen de studenten, “en dat resulteert in Twitterature.” Toch hebben beide heren ook mercantiele ambities. Ze hopen dat ze een boek afleveren dat “de verdienste heeft om de blogosfeer te verbijsteren, maar ook een geld genererende genialiteit heeft die de markt verovert.” Maar of het reduceren van de 512 pagina’s van Dantes Divina Commedia tot 2o korte zinnen de ultieme weg is naar de roem, valt toch af te wachten. Zie ook The Guardian.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-07-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening