Simon Vinkenoog kritiek na hersenbloeding

De Nederlandse auteur Simon Vinkenoog (80) is vrijdag getroffen door een hersenbloeding en is stervende, zo meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Vinkenoog ligt in het Amsterdamse VU ziekenhuis in een coma. De artsen hebben hem opgegeven. "Er zit zo ontzettend veel bloed in zijn hersenen dat alle functies, behalve de hartslag en ademhaling, zijn uitgevallen", zo verklaarde zijn echtgenote Edith Ringnalda aan ANP.
De kunstmatige ademhaling is stopgezet. Volgens Ringnalda kan het nog "een uur duren of twee, of nog twee dagen, maar levend wordt hij niet meer”. "Hij zou volgende week 81 worden, hij was nog zo lief en levenslustig, maar het is ons niet gegeven”, aldus Ringnalda. Onlangs was bij Vinkenoog een been geamputeerd.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-07-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening