Gezondheidstoestand Frank McCourt erg verslechterd

De Iers-Amerikaanse auteur Frank McCourt (79), schrijver van de wereldwijde bestseller Angela's Ashes, zou nog maar enkele weken te leven hebben, zo schrijft The Independent. Eerder al meldden we dat de auteur aan huidkanker leed, maar toch herstellende zou zijn. Maar volgens een vriend van de schrijver is zijn situatie nu dramatisch verslechterd en is hij zeer ernstig ziek. McCourt zou onlangs onwel zijn geworden tijdens een cruise op de Stille Oceaan en naar een ziekenhuis op Tahiti zijn overgebracht.
Angela's Ashes handelt over een bar armoedige jeugd in New York en Ierland en werd bekroond met de Pulitzer Prize. Verder schreef McCourt ook 'Tis, in Nederlandse vertaling verschenen als De nieuwe wereld en Teacher Man, vertaald als Meester! In 2007 waagde hij zich aan het kinderboek Angela and the Baby Jesus.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 15-07-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening