Per Olov Enquist en Denis Johnson op Crossing Border

Het Haagse muziek- en woordfestival Crossing Border, dat plaatsvindt in Den Haag tussen 19 en 21 november, heeft een pak nieuwe namen toegevoegd aan zijn programma. Nadat eerder al schrijvers Sandro Veronesi en Jay McInerney en muziekacts als Grizzly Bear en Steve Earle waren vastgelegd (zie hier), heeft de organisatie nu ook auteurs Per Olov Enquist en Denis Johnson weten te strikken. De Zweed Per Olov Enquist (foto) geldt als een van de grootste Scandinavische schrijvers, die internationale erkenning kreeg voor zijn historische romans, waarvan Het bezoek van de lijfarts (1999) het befaamdst is. Zijn romans zijn vertaald in 25 talen. Per Olov Enquist komt zijn autobiografische roman Een ander leven voorstellen. Verder heeft Crossing Border ook Denis Jonhson geboekt. Hij leverde in 2007 zijn oorlogsroman Een zuil van rook af, die in thuisland Amerika bekroond werd met de National Book Award. Nu heeft hij een thriller klaar, Sta Stil, waarin een paar randfiguren kat- en muis spelen om een paar miljoen dollar.
Op muzikaal vlak zijn americana- en folkband The Low Anthem toegevoegd aan het programma, evenals de Amerikaanse indierockband Yo La Tengo. Op zaterdag 21 november maakt Stephen Malkmus, vroegere voorman van zijn band Pavement, met zijn nieuwe band The Jicks zijn opwachting. Ten slotte staat ook Suze Rotolo op het podium, de eerste grote liefde van Bob Dylan, die samen met hem vereeuwigd werd op de albumhoes van The Freewheelin' Bob Dylan. Zij schreef in haar boek A Freewheelin' Time. A Memoir of Greenwich Village in the Sixties voor het eerst uitgebreid over hun relatie. Er komen nog aanvullingen op het programma. Kaarten via www.crossingborder.nl
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 18-07-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening