Marcel Proust vereerd met Franse popsong

Literatuur en popmuziek blijft tot verrassende allianties leiden. De Franse chanteuse Pascale Borel heeft het immers aangedurfd om de Franse auteur Marcel Proust te eren met een bubblegum-popsong. Borel, voormalige zangeres van de groep Mikado, zingt in J'aime tellement Proust haar liefde voor de auteur van A la recherche du temps perdu uit en veegt in de gauwte Marguerite Duras, Guy Debord, Pierre Bourdieu of Charles Baudelaire op een hoopje: Je m'en fous'. Het nummer is geschreven in samenwerking met Jérémie Lefebvre, romancier en musicus, die het volgende album van Lio produceert. De clip zit tjokvol referenties aan het Proustuniversum met Illiers-Combray, Sarah Bernhardt, Robert de Montesquiou, etc..
De kans is echter niet denkbeeldig dat de knoken van Proust zich dezer dagen omkeren in hun Parijse graf, want het nummer scheert dicht bij de kitsch en is behoorlijk dik aangezet. Of gelooft u toch dat dit een zomerhit wordt? Oordeel zelf:

Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 21-07-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening