Heengegaan: Aeronwy Thomas-Ellis (66), Stanley Middleton (89) en E. Lynn Harris (54)

De man met de zeis houdt lelijk huis in de letterkundige branche, met opnieuw twee recent gestorven auteurs én een afstammelinge van een groot dichter:
**De dochter van de Welshe bard Dylan Thomas, Aeronwy Thomas-Ellis, is op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Ze was een gedreven pleitbezorger van de literaire nalatenschap van haar vader, zie de berichtgeving bij BBC News en dit interview met de dame.
**De Britse auteur Stanley Middleton is overleden op 89-jarige leeftijd. Hij schreef in 1974 de Booker Prize op zijn naam voor zijn roman Holiday. Middleton deelde de prijs toen met Nadine Gordimer's The Conservationist. Hij schreef in totaal 44 romans, meestal gesitueerd in 'zijn' stad Nottingham en handelend over het huiselijke leven van gewone lieden. Zijn laatste boek Her Three Wise Men, verscheen in 2008. In 2006 stuurde The Times bij wijze van test het eerste hoofdstuk van Holiday naar uitgevers en literaire agenten. Op een uitzondering na waren alle 21 antwoorden negatief. Zie het in memoriam in The Guardian.
**De Amerikaanse auteur E. Lynn Harris was een vroeg boegbeeld van de zwarte homoliteratuur en is op 54-jarige leeftijd gestorven in Atlanta. Zijn romans handelden over de ervaringen van homoseksuele Afro-Amerikaanse mannen. Hij scoorde nogal wat bestsellers, waaronder zijn memoires What Becomes of the Brokenhearted. Zie NRC Boeken en de BBC.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 29-07-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening