Peter Holvoet-Hanssen naar grootste poëziefestival ter wereld

De Vlaamse dichter Peter Holvoet-Hanssen is van 4 tot 11 juli te gast op het Internationale Poëziefestival van Medellín in Colombia, zo meldt het Vlaams Fonds voor de Letteren. Met 35.000 bezoekers is dat het grootste poëziefestival ter wereld. Meer dan 50 dichters uit alle continenten zullen er deelnemen aan de negentiende editie van het festival. Onder hen de Amerikaan Arthur Sze, de Nederlander Henk van der Waal en de Duitse dichter Jan Wagner. Het festival wordt georganiseerd door Fernando Rendón, laureaat van de alternatieve Nobelprijs voor literatuur. Peter Holvoet-Hanssen, die in 2007 de Vlaamse Cultuurprijs won, schreef onder meer de bundels Dwangbuis van Houdini, Strombolicchio. Uit de smidse van Vulcanus en Santander. Ontboezemingen in het vossenvel. Zijn recente bundel is Navagio (2008). Het Fonds voor de Letteren geeft elk jaar een Vlaamse dichter de kans naar het poëziefestival in Medellín te gaan. Zo namen onder meer Luuk Gruwez, Stefan Hertmans, Erik Spinoy en Miriam Van hee al deel aan vorige festivaledities. Roland Brouwer vertaalde in het kader van het festival en met steun van het VFL een selectie gedichten van Holvoet-Hanssen naar het Spaans.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 04-07-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening