Boekenafdeling PCM staat te koop

De boekenafdeling van de Nederlandse perscombinatie PCM staat te koop, zo kondigt algemeen directeur Eric Willems van PCM Algemene Uitgeverijen in een mededeling aan. Bij die afdeling zitten onder meer Meulenhoff, Standaard Uitgeverij, Manteau, Het Spectrum, A.W. Bruna, Unieboek, De Boekerij en Meulenhoff/Manteau. "PCM Uitgevers zal zich oriƫnteren op de toekomst van haar Algemene Uitgeverijen waarbij de verkoop van deze groep wordt overwogen. In nauw overleg tussen aandeelhouders en directie van de boekengroep zal gezocht worden naar een optimale omgeving die recht doet aan de sterke positie van deze uitgeverijen in het Nederlandse taalgebied." De boekenuitgeefgroep staat bij deze dus officieel te koop, nadat dit gerucht al eerder de ronde deed. Bij de boekenuitgeverijen werken 250 mensen. In totaal brengt de groep zo'n 1200 titels per jaar uit. PCM, dat onder meer uitgever is van de Nederlandse de Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad, zegt te zoeken naar "de beste toekomst" voor de boekengroep. Wie of waar die ligt is vooralsnog niet duidelijk. PCM hoopt de uitgeverijen voor het einde van dit jaar verkocht te hebben, zo zei een woordvoerster aan De Standaard. Of de uitgever de divisie in haar geheel wil verkopen of mogelijk in delen, is nog niet besloten. Een en ander is het gevolg van de toetreding van De Persgroep als meerderheidsaandeelhouder van PCM. De Persgroep, uitgever van Het Laatste Nieuws en De Morgen, verwierf in maart een meerderheidsbelang van 51 procent in PCM voor 100 miljoen euro, later uitgebreid naar 58,4 procent. De uitgeverijen zouden geringe synergievoordelen bieden in de "nieuwe constellatie", aldus PCM (zie hier). Zie ook het bericht op NRC Boeken.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 07-07-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening