Gedichten van Hugo Claus en Jan Hanlo op muren in Sofia

In de Bulgaarse hoofdstad Sofia sieren sinds kort gedichten van Hugo Claus en Jan Hanlo de gevels van enkele gebouwen, zo meldt Ons Erfdeel. Het poƫzieproject Wall-to-Wall Poetry Europe vroeg aan de ambassades van alle EU-lidstaten een gedicht te selecteren en bracht de oogst overal in het centrum van Sofia verspreid op muren aan. Nederland koos voor Zo meen ik dat ook jij bent van Jan Hanlo (1912-1969). De Belgische ambassade deed het tweetalig. Er is een werk van de Franstalige dichter Odilon-Jean PƩrier (1901-1928) en van Hugo Claus werd Het weer gekozen. Verder zijn o.a. Dante, Schiller, Eluard en Pessoa met een gedicht vertegenwoordigd. Naast de tekst in de originele taal zijn er telkens Engelse en Bulgaarse vertalingen. Er is ook een Bulgaars-Engels boekje dat als gids bij het project kan dienen.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 18-08-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening