Charlotte Roche en Elfriede Jelinek eisen terugtrekking Duitse leger uit Afghanistan

Een 25-tal Duitstalige kunstenaars, intellectuelen en publieke figuren hebben deze week in het Duitse weekblad Der Freitag een oproep gelanceerd om de terugtrekking van de Duitse troepen uit Afghanistan te eisen. De ondertekenaars, waaronder de Oostenrijkse Nobelprijswinnares Elfriede Jelinek, auteurs als Gyorgy Dalos en Martin Walser en schrijfster en presentatrice Charlotte Roche (foto), roepen de Duitse regering op dat het Bundeswehr zich binnen twee jaar terugtrekt. "Die tijd moet gebruikt worden om over te gaan tot een niet-militair engagement. Met een versterking van de militaire inzet kan dit conflict niet opgelost worden, enkel met een langdurig 'ontwikkelingspolitiek' engagement. De ondertekenaars dringen aan op "een helder tijdsschema voor de afbouw van de militaire interventie."
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening