Graphic novels vatten het leven van Stephenie Meyer en J.K. Rowling

Twee van 's werelds meest bestsellende schrijfsters krijgen binnenkort nu ook hun biografie onder de vorm van een graphic novel, zo meldt The Guardian. Over zowel J.K. Rowling als Stephenie Meyer verschijnt in de Verenigde Staten aan het eind van dit jaar een getekende levensloop. Meyer is de auteur van Twilight, een adolescentenverhaal over de liefde tussen een meisje en een vampier. Haar verhaal wordt "op een respectvolle manier" verteld door een vampier.
De andere graphic novel volgt de levensloop van Rowling, die de Harry Potter-reeks schreef, en demonstreert hoe ze vanuit een middenklassekomaf naar het miljoenensucces reikte. Beide boeken verschijnen bij de Amerikaanse uitgever Bluewater Productions. Auteur Adam Gragg zegt dat Rowling een "opmerkelijke en multidimensionele vrouw" is. Hij herinnert er ook aan dat liefst twaalf uitgevers haar eerste manuscript weigerden.
Er staan bij de uitgeverij meer graphic novels gepland met prominente vrouwelijke auteurs in de hoofdrol. Er wordt gedacht aan Toni Morrison, Ayn Rand, Margaret Atwood, Beatrix Potter en Virginia Woolf. Beide graphic novels maken deel uit van de ‘Female Force’-serie, waarin eerder ook biografieën van Sarah Palin, Michelle Obama en Hilary Clinton verschenen.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 11-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening