Nieuwe Dan Brown wordt met hand en tand beveiligd

Amper twee dagen voor de verschijning van The Lost Symbol, het nieuwe boek van Dan Brown en de sequel op De Da Vinci Code uit 2003, bereikt de hype stilaan zijn hoogtepunt. Er zijn in een eerste oplage liefst 6,5 miljoen exemplaren gedrukt van het boek, terwijl boekhandels over de hele wereld zich opdoffen voor een ongeziene rush van fans, zo meldt onder meer The Telegraph. Zo blijven diverse Amerikaanse boekwinkels maandagavond open tot middernacht, zodat om één na twaalf het boek kan aangeschaft worden.
The Lost Symbol is een van de grootste eerste drukken ooit in de uitgeefgeschiedenis, terwijl op de dag van de lancering ook een elektronische versie van het boek wordt gelanceerd, waarmee gehoopt wordt dat het e-book definitief op de kaart komt te staan. Intussen prijkt het boek al aan de top van Amazon's bestsellerlijst.
Toch is over de inhoud van The Lost Symbol nochtans amper iets bekend, gezien het boek omgeven is met een onwaarschijnlijke geheimhoudingsoperatie. Wel is Harvardprofessor Robert Langdon opnieuw de protagonist en speelt het verhaal zich af in Washington en zou de vrijmetselarij er een rol in spelen. Ook zou Skull & Bones, een mysterieuze club van Yale-studenten, er in voorkomen. Dat er zo weinig geweten is over het boek, komt onder meer omdat er geen vooruitexemplaren aan journalisten zijn gestuurd en zelfs de vertalers moeten geduld uitoefenen tot 15 september. Aan warenhuizen wereldwijd zijn veiligheidsagenten geplaatst en iedereen die in contact is gekomen met het manuscript heeft een geheimhoudingsbelofte moeten ondertekenen. Een woordvoerder van Random House zegt dat ze "via closed circuit tv's de boeken voortdurend in de gaten houden in een beveiligde ruimte." En ook bij Amazon wordt de boekenvoorraad eveneens 24 uur op 24 uur gescreend en beveiligd, "met 2 sleutels waarvoor twee personen apart van elkaar nodig zijn om de opslagruimte te betreden."
Via Twitter en Facebookpagina's met geheimzinnige codes en hints wordt de nieuwsgierigheid nog meer aangescherpt bij de fans. "Vijf jaar van research in een verhaal van 12 uur tijd stoppen, was een opwindende en prettige ervaring", meldt Brown op zijn website. "Robert Langdon's leven beweegt zich een heel stuk sneller voort dan het mijne."
Ondanks een beroerde ontvangst in de kritiek werd De Da Vinci Code destijds een wereldwijde bestseller met 81 miljoen verkochte exemplaren. De film, met Tom Hanks in de hoofdrol, mocht rekenen op nog vileiner kritieken, maar liet eveneens de kassa's rinkelen en bracht 750 miljoen dollar op.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening