Patti Smith brengt poëzie van William Blake ten gehore

De Amerikaanse, reeds bij leven legendarische, muzikante Patti Smith heeft zich al geruime tijd idolaat getoond over de 18de-eeuwse dichter, schilder, tekenaar en mysticus William Blake (1757-1827). Binnenkort brengt ze als hommage aan Blake een speciaal optreden in de Morgan Library and Museum in New York, om in de bibliotheek de nieuwe Blaketentoonstelling luister bij te zetten. Op 19 november brengt ze er samen met haar dochter Jesse muziek en poëzie die is geïnspireerd door Blake's eigenhandig uitgegeven artists books. Ook Jeremy Irons zou van de partij zijn als voorlezer. 'William Blake's World: A New Heaven Is Begun' opende op vrijdag 11 september en is te bekijken tot 3 januari 2010.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening