Punkdichter en muzikant Jim Carroll (60) overleden

In New York is de Amerikaanse schrijver, dichter en muzikant Jim Carroll overleden aan de gevolgen van een hartaanval, zo meldt BBC News. Carroll was zestig en bleef bekend als auteur van The Basketball Diaries (1978) waarin hij zijn jaren als teenager en heroïnegebruiker te boek stelde. Het werd in 1995 verfilmd met Leonardo Di Caprio in de hoofdrol.
Carroll figureerde ook in films van Andy Warhol. Volgens Patti Smith was Carroll "de beste dichter van zijn generatie." Hij had zijn eigen punkband The Jim Carroll Band, die later werd omgedoopt tot Amsterdam. Carroll was de laatste jaren aan het werk aan een roman, The Petting Zoo, maar hij slaagde er maar niet in die te voltooien. Hij werd dood aangetroffen aan zijn schrijftafel.
Tags:
Geplaatst door Dirk Leyman op 14-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening