Boektournee Britse matador afgeblazen na protest dierenactivisten

De Britse boekhandelsketen Waterstone's heeft een boektournee van Frank Evans, de 'laatste Britse stierenvechter' afgeblazen na protest van dierenrechtenverenigingen, zo meldt The Telegraph. Frank Evans ging vorige maand op 67-jarige leeftijd in pensioen als toreador en publiceerde zijn memoires in het boek The Last British Bullfighter. Nadat verschillende aanhangers van Peta (People for the Ethical Treatment of Animals), de Born Free Foundation en de North West Hunt Saboteurs Association protesteerden tegen het optreden van de matador, heeft Waterstone's nu de signeersessies die gepland waren in Manchester en Liverpool afgeblazen. Een woordvoerder van de keten liet weten: "We hebben alle activiteiten rond het boek geannuleerd, in het belang van onze klanten en ons personeel. Er zijn geen evenementen rond het boek gepland." Poorva Joshipura, directeur van Peta Europe, zei: "Bravo voor Waterstone's dat ze zich distantiëren van de sadistische wreedheid en het gore stierenvechten. Er is niets moedigs of bewonderenswaardigs aan iemand die deelneemt of die betaalt om te kijken naar een gewelddadig spektakel waarin de stier altijd verliest."
Evans liet weten niet verrast te zijn door het protest. "Ik zit al meer dan 40 jaar in deze branche dus ik ben nogal gewoon aan dierenrechtenactivisten die mij als doelwit nemen. Ik zou het vreselijk hebben gevonden mocht iemand van het personeel van Waterstone's iets zijn overkomen, en daarom heb ik begrip voor de beslissing om alles af te blazen. Het is jammer dat ze iemand iets kunnen verbieden te lezen. Ik heb de afgelopen jaren bombrieven en doodsbedreigingen in de bus gekregen. Deze extremisten kunnen behoorlijk sinister zijn," aldus nog Evans, overigens de zoon van een slager uit Salford. (foto: de Spaanse matador Antonio Ordonez met Ernest Hemingway in de arena, door Loomis Deane)
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 14-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening