Amerikaanse NBA-basketbalster houdt bibliotheek in leven

NBA-basketballer en olympisch kampioen Dwyane Wade heeft er met een schenking van ettelijke duizenden dollars voor gezorgd dat een bibliotheek in Chicago open kan blijven, zo meldt The Southdown Star. Wade, die nu speelt bij de Miami Heat, ging als jongen vaak in de William Leonard Public Library in Robbins, een voorstad ten zuiden van Chicago, in de boeken snuffelen en wilde iets terug doen toen bleek dat de instelling van de overheid niet genoeg financiƫle middelen meer kreeg om open te blijven. De federale overheid moest al bijschieten om in september open te blijven, en Wade heeft nu nog eens 25.000 dollar voorzien. Dat zou genoeg moeten zijn om terug reguliere inkomsten te krijgen van de staat Illinois, die door de economische crisis quasi blut was. Wade groeide op in Robbins en liet weten dat hij "bij het opgroeien zelf geholpen was door personen die hem op het goede pad hielden. Zonder hen zou ik het niet zo ver hebben gebracht. Ik voel me verplicht nu iets terug te doen. Mijn bijdrage voor de bibliotheek zal, hoe klein ze ook is, velen kunnen helpen, vooral de kinderen. Zij hebben de bibliotheek nodig om beter voorbereid te zijn en zelfverzekerder. Zonder een openbare bibliotheek hebben velen nog minder kansen."
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 15-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening