Antwerpse Zuiderzinnen viert tiende jubileum

Op het Antwerpse Zuid vindt op 20 september de tiende editie van het literaire festival ZuiderZinnen plaats. Op vijfentwintig verschillende locaties treden zowat zestig schrijvers en andere woordkunstenaars voor het voetlicht, schrijft De Morgen. Dit jaar staat Zuiderzinnen in het teken van Moeder, waarom lezen wij? Er wordt nagegaan wat mensen tot lezen heeft aangezet en welke boeken daarbij doorslaggevend waren. Onder meer Tom Naegels, Gerrit Komrij, Geert van Istendael, Abdelkader Benali, Marcel Vanthilt en vele anderen zijn van de partij.
Raymond van het Groenewoud opent het festival met een concert voor het Koninklijk Museum van Schone Kunsten. In de omgeving vinden de meest optredens plaats. Verder wordt er ook een tweedehands en antiquariaatboekenmarkt georganiseerd. Zuiderzinnen slaat ook zijn tenten op op andere locaties zoals de Arenberschouwburg, Bibliotheek Permeke, Park Spoor Noord en Lillo Boekendorp. De bewoners van de Antwerpse binnenstad, die op 20 september autovrij is, kunnen hun oude boeken en ander kunst- en cultuurgoed te koop aanbieden aan hun eigen deurportaal. Uitgelezen, de boekenbijlage van De Morgen, is morgen integraal gewijd aan Zuiderzinnen en de boeken van een aantal optredende auteurs.
Tags:
Geplaatst door Hans Cottyn op 15-09-2009
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening